Återuppväxt

Nu är ju påsken i full gång, Som sig bör tillägnades långfredagen religionen, via en intressant film på TV om Jesus kvinnliga lärjungar, som vanligt utmärkt på Kunskapskanalen. Befriande kanal utan alla dessa flåshurtiga tävlingsprogram som översvämmar tablåerna. Tack Kunskapskanalen för att ni ger lite eftertanke och självrannsakan.

Idag på påskafton skall vi avnjuta Sigtunastiftelsens påskmeny som jag hämtade redan igår på en välplanerad och välorganiserad takeaway. I dessa tider gäller fortfarande distans.

Annars känns det som att naturen börjar vakna till liv igen, det spirar och knoppas ute i trädgården. Magnolians knoppar är så stora så de ser ut att spricka. I orangeriet blommar Azalean för fullt med många blommor,. För att få kallas orangeri bör det ju finnas ett citronträd. Mitt gamla börjar se trött ut, lite för hårt beskuret. Ett nyinköpt blommar med hundratals väldoftande blommor. Olivträden som står i krukor får redan stå ute och har fullt med nya skott. De övriga medelhavsväxterna, som Agaphantus, får stå kvar ett tag till i orangeriet.

I övrigt försöker jag återuppväcka mina tidigare böcker, innan jag på allvar tar tag i nästa projekt. Det är väl först idag man får säga glad påsk. Alla önskas en god påsk.

den första romanen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s