Påskdagen 2021

Påsken är den största högtiden under det kristna kyrkoåret och firas till minne av att Jesus enligt Nya Testamentet led, dog och uppstod för att var och en som tror på honom skulle bli förlåten för sina synder och få evigt liv. Wikipedia

Vaknar ganska utvilad klockan 06, och ser ut över sjön som är stilla, solen håller på att stiga upp och lyser svagt på andra sidan vattnet. Detta märkliga år vi kan se tillbaka på, nu ett år med smitta, delvis nedstängt samhälle och restriktioner. Själv har jag överlevt trots mer eller mindre självpåtagen karantän nu ett år. förra sommaren gjorde jag trots allt en tur till västkusten, men levde ganska avskilt och stilla. Undrar hur allt kommer att bli nu. Kommer jag att få något vaccin. Flera äldre bekanta har blivit vaccinerade, själv har jag inte ens fått någon information om och när det kan ske. Något märkligt tycker jag.

Det märkligaste och mest groteskaste hörde jag om i går. En äldre släkting till en bekant skulle vaccineras och tog en taxi dit, blev smittad antingen i taxin eller på vaccineringen., Nu ligger hon på intensivvård och pumpas full med syrgas. Ett fruktansfullt öde.

Annars firar vi ju påsken till minne av lidande och evigt liv. Själv hoppas jag att få överleva en vecka till och snart få vaccin. I Sigtuna föddes den heliga Anna av Novgorod, ett av våra svenska Ortodoxa helgon. Innan hon blev nunna och fick namnet Anna var hennes namn Ingegerd och hon var dotter till Olof Skötkonung i Sigtuna, Sveriges förste kristne konung. Hon spelar en avgörande roll i min bok ; Det förväntade i Sigtuna., Det är kanske tur att vi inte vet något om vår framtid.

Sigtunas historia och nutid levandegörs i Crister Mattssons bok – Boktugg.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s