Inget skämt

Det är första april och dessutom skärtorsdag.

I bondesamhällets var skärtorsdagsnatten häxornas natt. då flyger häxorna till Blåkulla, för att träffa Djävulen. Ordledet “skär” betyder egentligen rening. Skärtorsdagen ansågs i den äldre tradition som reningens dag, genom syndaförlåtelsen och nattvarden. Därmed hade dagen en påtaglig religiös innebörd.

Vaknar och tittar ut över ett kylslaget natur, lite rimfrost i gräset, grannen som alltid åker till gymmet så här dags, fick skrapa rutorna rena från frosten. Det brukar sägas att vi skall få sju bakslag innan våren är här. I och för sig har jag upplevt att det har snöat på valborgsmäss, Solen börjar sakta stiga upp över trädtopparna och sjön ligger spegelblank, det kan nog bli en vacker dag.

Annars funderar jag lite på digitaliseringens, tänk så mycket som kan bli bättre tack vare den pågående digitaliseringen, om allt fungerar annars orsakar det istället irritation när vi blir beroende av att allt fungerar.

Vi behöver utvecklat bredband och fungerande sensorer som kan överföra nödvändig information.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s