Ett nytt paradigm

paradigmskifte är ett ord som alltför ofta används, men jag tror verkligen att det är vad som sker nu.

Min utbildning om man kan kalla det så handlade först om el sedan om foto, mitt liv har till stor del handlat om bredband och utveckling. Jag började på Bredbandsbolaget sommaren 1999 och hamnade i en spännande och omtumlande värld.

Jag kom sedan att jobba på Stokab/Sthlm stads bredbands infrastrukturbolag ,På Ericsson fick jag åka världen runt och berätta om Stockholms bredbandsutveckling. Mina sista arbetsår var jag på ett svenskt forskningsinstitut och jobbade med bredband och samhälle. Blev rådgivare till Eu och reste runt i Europa och berättade om bredbands samhället.

Nu känns det som att bredband har blivit något som alla måste ha av flera goda skäl. Många anser att de inte har något liv om de inte är ständigt uppkopplade. På många sätt är det också så, vi gör bankärenden via nätet och många samhällskontakter sker bara via nätet. Till och med hälsovården är beroende av att vi är uppkopplade.

Nu kommer beviset på det nya. Jag har beställt min nya bil via nätet, utan att ha sett den och utan att ha talat med en säljare, Lynk 01,www.lynkco.se bilen är ständigt uppkopplad. och innehåller flera viktiga och kanske nödvändiga funktioner . all uppdatering av bilens program varor sker också via nätet. Nu kan jag knappt inte vänta tills bilen levereras ( tidigast i slutet av april). Det skall bli så spännande att ta steget in i ett nytt paradigm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s