Stopp

Stanna världen jag är inte klar.

När jag var ung fanns det en musikal som hette stanna världen jag vill kliva av.

Precis så känner jag idag.

Stopp jag är inte klar.

Igår var jag på ett dramatiskt läkarbesök. Egentligen bara en rutin koll efter en tidigare operation. Blev då brutalt påmind om att min tid på jorden en håller på att ta slut.

Borde ha begripit detta långt tidigare. Mina sista arbetsår gick för fullt och allt snabbare. Troligen var inte det anledningen men kan ha påverkat att jag blev sjuk och fick genomgå en hjärnoperation, som medförde en viss konvalescens och påskyndade min pension som egentligen borde ha skett några år tidigare, Men jag hade ganska trevligt och gjorde äntligen ett intressant arbete. Operationen var för mig dramatisk men för läkarna snarast rutinmässig. I samband med detta fick jag för högt blodtryck och fick börja äta blodtryckssänkande tabletter. Som många i min ålder gör. Under sommaren fick jag problem med yrsel som eskalerade till en besvärande situation som fick mig att söka läkare för att kolla upp situationen. Det vänlige läkaren påminde mig då om att kroppen och livet inte är en evighetsmaskin. Det tar slut och påminde han mig om att göra något meningsfullt av mina dagar, “men du kommer inte att bli yngre”.

Nu återstår alltså att skriva meningslösa blogginlägg som ingen bryr sig om eller skriva fler böcker som ingen läser. Om inte den här pandemin hade lamslagit min värld så hade jag kunnat resa och uppleva mer. Jag vill inte resa med en mask över ansiktet som gör det svårt att andas. då är det trevligare hemma i kylan och mörker.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s