Tällberg och Dalecarlia

I lördags besökte jag Tällberg och hotell Dalecarlia. Det blev ett trevligt besök som också gav mig inspiration och många idéer.

Tällberg har en intressant historia och är ett välbesökt turistmål. Det finns mycket att se i omgivningarna framför allt en pittoresk miljö som förvaltas väl av invånarna och de företag som finns på orten.

Första gången jag besökte Tällberg var det för att göra ett litet inslag som sedan visades i Tv4. Det var ett inslag som producerades av mig och som jag själv skrev. Det var då jag första gången träffade Natascha.

Andra gången åkte jag dit för t för att träffa Natascha Jusupov och tala med henne om hennes intressanta liv. Avsikten var nog att göra ett program om henne.

Nästa gång deltog jag i en välgörenhetstillställning som också sändes i Kanal 5. Det var en märklig tillställning där ramen var att företag deltog i en golftävling, där varje företag bildade ett lag som tävlade mot de andra företagen. Varje lag fick en kändis i sitt lag som naturligtvis gjorde tävlingen lite mer spännande. En del av de medverkande uppträdda på kvällen, bland annat Robert Wells. En hel del av de övriga deltagarna som Sven Tumba, gjorde också en del uppvisningar.

Jag har senare besökt Tällberg i olika sammanhang både för att övernatta privat och för att delta i olika konferenser. Den här helgen var den utflykt för att titta på ett hus som jag eventuellt ville köpa, vilket inte skedde. Däremot åt jag en verkligt god och vällagad middag på hotell Dalecarlia. På lördagen besökte min fru Dalecarlia Spa. Tällberg visade sig i ett strålande solsken som innebar att jag istället tog en promenad och besökte klockargården med alla små spännande hantverksbodar.

Jag fick många intressanta kontakter och idéer av besöket. Det kommer att hålla mig sysselsatt för lång tid. Bland annat kommer jag nu att skriva minst en bok till.

En bok om Tällberg och en om Natascha Jusupov.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s