Sigtuna

Sveriges äldsta stad, över 1000 år bevisligen, de flesta andra platser bildades som befästningar eller handelsplats. Sigtuna bildades för att kungen blev kristen och byggde en kyrka, för att samla sina närmaste män gav han dem tomter utmed vägen(gatan) till kyrkan och kungsgården. Den gatan ser likadan ut som år 980. Lika bred och likadan sträckning, så småningom byggdes det fler kyrkor i Sigtuna.under en tid fanns det 7 kyrkor och ett kloster som blev ett dåtida center med sjukhus utbildning och odlingar.

Idag finns här många serveringar som alla serverar likadan mat, som smakar lika lite. I staden finns också många fastighetsmäklare och flera frisörer.

Stora gatan i Sigtuna

One thought on “Sigtuna

  1. Sammanfattningen av dagens aktiviteter utefter Stora gatan i Sigtuna återfinns hart nog i varenda svensk stad. Glömd är historiens vingslag och kan möööjligtvis skymta förbi hos en och annan flanerare utefter Öster och Västerlånggatan i Gamla Stan i Stockholm. 😉 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s