Copenhagen

En snabb visit till Copenhagen/ Köpenhamn.

Så gjorde jag äntligen en tur utomlands, den egentligt riktiga första flygturen sedan pandemin började, frånsett några mindre resor inom Sverige med bil och 1 med tåg, så har jag varit mer eller mindre isolerad även om det inte var riktig karantän. Jag bara höll mig hemma., vilket inte är det sämsta alternativet, tänker på alla smittade som råkade värre ut.

Obligatorisk med lunch på Slottskällaren,

Copenhagen bjöd på ett strålande väder, sol och varmt, började i dimma som lättade och solen bröt igenom, på flyget liksom på flygplatsen var det obligatoriskt men munskydd på , I själva staden(byen) var det mer ovanligt att se någon med ansiktsmask, de jag såg antog jag var ovanligt rädda för att bli smittade eller något annat.

Vaccinmotståndarna demonstrerade utanför Nordenshus på Höjbroplads. De skapar motsatt motsatt effekt än vad de hoppas på tror jag.

Det vackra och varma vädret liksom att restriktionerna (förutom de på flyget) är borta nu och gjorde att folklivet var större än någonsin och folk myllrade i butiker liksom på uteserveringar .

Kan vara en bild av 1 person och utomhus

Möjligen upplevde jag att människor verkade mer irriterade och lättkränkta än tidigare, undantaget den fantastiska restaurang som vi besökte på fredagskvällen, som tillagar kött inbakat i smör, de serverar även fisk och skaldjur, normalt brukar jag undvika restauranger i hotellen, men det är undantag i detta fall värt själva resan. Tillagningen säga vara tradition från Bornholm. CAPA är en restaurang där kött står i fokus och där du kan prova på det prisade SASHI-köttet.

Jag bodde på Palace hotell, ett anrikt hotell som behållit sina ursprungliga interiör. alldeles intill Rådhusplatsen och med utsikt över staden. Detta är stadens centrum och där börjar ströget, som egentligen heter , i varje fall delvis, Fredriksbergs …

Ströget slutar vid kungens Nytorg, där ett av de äldsta och bästa hotellen finns; Angleterre, sedan tar Nyhamn över med alla sina myllrande restauranger och barer. Det kändes lite trist att lämna solen och folklivet och ta Metron till flygplatsen igen och ta på ansiktsmasken som gjorde det svårt att andas normalt, jag fick svimningskänsla och kunde lyckligtvis ta av masken för att dricka.

Köpenhamn och Tivoli hoppas jag kunna återse snart igen, antingen till Halloween, Julmarknaden eller senast till våren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s