Spännande vecka

Den här veckan har verkligen varit intressant.

på måndagen fick jag min nya bil, en Lynk01.

0j vad mycket nytt men ändå är den byggd på samma ursprung och i samma fabrik i china. där det tillverkas XC40 och polestar. En laddhybrid, så alla kortare turer kan numera ske enbart på el. som jag laddar hemma.

Lägre resor kräver bensin, som jag ännu inte har behöv. Det har bara blivit några korta turer runt Sigtuna, som längs till Wenngarns slott för lunch.

Den här tropiska värmen har fått trädgården att explodera i en orgie av stockrosor. Jag är också nära att förgås av värme. En vecka där varje dag och natt haft en temperatur på över 30 grader. Påminner mig om Athens hetta.

Som tur är har jag en inverter som ger mig värme på vintern och kyla varma dagar, haft drygt 20 grader inomhus om alla dörrar är stängda.

När jag var barn var juli en regnsäker månad och kallades för den gröna vintern. Nu har vi medelhavsklimat i Sverige. I veckan träffade jag en grannes s svärmor från Libanon som är på besök, hon beklagade sig över värmen.

Jag klagar inte men lagom känns som ett passande önskemål just nu.

Nu verkar i alla fall ett åskoväder vara på gång, det blåser starkt och mörja moln närmar sig. kanske kommer det lite regn som många kommer att uppskatta, vi är välförsedda med sjövatten från Mälaren så vi har ingen vattenbrist.

Det vattnet fylls ständigt på ifrån bergslagen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s