Sommarlov och skrivtid

Nu är det midsommar, förr ansåg jag att sommaren då var i sin mittpunkt, det hörs ju på namnet, “Midsommar”, men för de flesta börjar ju sommaren nu. en del börjar sin semester, för skolbarnen börjar sommarloven och många andra gör sommaruppehåll. Förr var det också skördetid, nu kunde man koppla av och festa när skörden var bärgad vintern tryggad

I veckan hade vi säsongsavslutning i bokcirkeln jag har medverkat i under året. De flesta hade jag inte någonsin träffat på riktigt. Tänk vilken skillnad livet blir när man kan träffas och inte bara ha videomöten.

Vi sågs på Sigtuna stiftelsen som för mig är ett viktigt litterärt center. Tänk att efter denna långa dystra vintern kunna få sitta i rosenträdgården och diskutera litteratur i junikvällen. Det känns som att vara pånyttfödd.

Jag har inte riktigt, annat än i förbigående, velat tala om mitt eget skrivande inför bokcirkeln. Nu kändes det korrekt att berätta mer.

“Från början kom mitt skrivande ur mitt arbete.

Det blev också en del (mediokra) romaner som utspelar sig i Sigtuna, tex , Det förväntade i Sigtuna. Det jag kan känna en viss stolthet över är några böcker som heter; en vägvisare till-, bland annat, En vägvisare i Sigtuna, En vägvisare till det forna Sverige samt några mer faktabetonande saker som : Nu när vi har träffats vill jag berätta mer om mitt skrivande, men framhålla att jag framför allt vill ägna mig åt fotograferande. Min livsplan var att först arbeta mina nödvändiga år och sedan kunna ägna mig åt kultur utan att behöva tänka på ekonomiska aspekter. Nu mina litterära vänner, när vi går in i sommarlov vågar jag också berätta för er om mitt eget skrivande”

De senaste 10 åren under mitt arbete ägnade jag åt forskning och rådgivning kring bredband och samhälle och resulterade i boken; Det digitala samhället.

Numera skriven jag bara när jag vill berätta något som med boken; Det byggdes aldrig någon järnväg till Sigtuna. En berättelse om hur järnvägen skapade det svenska samhället när bruken och naturtillgångarna förbands med hamnarna vid sjöar och hav.

Samma sak gäller mitt fotograferande, jag fotar och printar numera bara sånt jag själv vill ha på väggarna, och när jag någon gång målar så är det sådant som jag själv kan tänka mig att hänga upp på väggen hemma.

Nu är det sommartid och skrivartid eller foto eller målande,. Det nu vi skall göra allt som vi inte har orkat eller velat göra under den mörka och dystra tiden under året.

Kommer vi att hinna allt vi föresätter oss att försöka hinna med. Vi skall ju också hinna resa, uppleva och vila upp oss.

Några få skrivprojekt bär jag med mig och inspirationen kommer över mig kanske jag skriver några rader, eller börjar skissa på något.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s