Söndag

Förr kallades söndagen för vilodag, förmodligen en kvarleva från den tid då alla arbetade även på lördagar. jag gick i skolan även på lördagar, dock bara halva dagen. Numera är alla dagar vilodagar för mig, men försöker ändå skapa arbetsliknande rutiner på vardagar. På söndagar är jag lika lat som jag kan vara alla andra dagar. Tro inte att det är lyxigt. Numera har jag samma krämpor alla dagar och vaknar lika tidigt oavsett vilken dag det är.

Fördelen för mig med söndagar är att mornarna är lite tystare, å andra sidan blir det stojigare på eftermiddan, när alla som normalt inte är lediga skall vara aktiva min sina barn. Då skall det lekas och badas, vardagarna är faktiskt lugnare och mina vilodagar numera.

Idag skiner solen igen efter gårdagens ihållande regn. Tänk så kort minnet är. vi tror gärna att vädret blir likadant som det var igår, särskilt om det var fint. då tror vi att det skall vara för evigt och med samma temp. Att vädret växlar verkar de flesta glömma bort. Idag är det just nu i alla fall klarblå himmel utan ett ända regn. Efter gårdagens regn är det extra vackert och löftesrikt.

Är söndagens veckan sista dag eller den första ? Oavsett så börjar en ny vecka imorgon, med nya utmaningar och föresatser. Då skall jag ta tag i allt som jag inte gjorde förra veckan. Kanske sätta fart med min nya bok.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s