Nu skall våren vara här enligt almanackan

idag är det sista april, traditionsenligt skall då våren vara här, Vi skall sjunga vårsånger och lyssna på vårtal. I år är allt inställt igen, men jag skall inte klaga har ånga fina minnen från just den här dagen. för 5 år sedan var jag på plats i Uppsala och fick uppleva det traditionella vårfirandet med silllunch, mösspåtagning , vårtal som detta år hölls av Linus , och efterfest på slottet. För 6 år sedan var jag på Mallorca och bodde på Bendinat ett riktigt trevligt äldre hotell. Annars har det alltid varit vårfiranden i Sigtuna, med vårtal, körsång och valborgseld, en vårfest i staden.

I år ingenting.

Det är nog viktigt att vi inser att livet kan förändras, allt är inte alltid som det alltid har varit. Oväntade händelser kan ske som förändrar livet och traditioner bryts. Det enda som är säkert är att allt kan förändras. En klok professor sa en gång när jag var med på ett sommaruniversitet: Det är viktigt att vara förändringsbenägen, då klarar man allt.

Idag lyser i alla fall solen just där jag är. En helt molnfri himmel, kanske lite kallt i luften ännu men våren syns och även björkarna börjar få små bladskott, snart dags att klippa de vissna ros-skotten som inte överlevt vintern.

Bilden föreställer Skagens rev i Danmark där två hav möts, en dramatisk plats med ständiga förändringar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s