En ljusare framtid ?

Nu har vi passerat vårdagjämningen, alltså den tid då dagarna är lika långa som natten.

En meteorologisk vår är när dygnsmedeltemperaturen är över 0 grader sju dygn i rad.

Vår mänskliga vår är när vi går ifrån mörker och elände till en ljusare tid. I vår tid handlar det om vaccin mot Corona/ covid19. Ett tag såg det ut att vara på G, men så kom bakslaget, Enligt vår gamla bondepraktika skall vi ha sju bakslag innan våren kommer. kommer tillbaka.

Vi lever i en ojämlik tillvaro, några bor i Skåne och där är våren redan kommen, andra bor i norr där snön fortfarande ligger krav och de kanske bor där för att gillar snö.

Jag har levt i karantän i ungefär ett år, dvs avstått ifrån att röra mig fritt i samhället, avstått ifrån resor, träffa vänner m.m. Några få har fått vaccin. Där jag bor är det bara de som är över 90 år som är vaccinerade.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är c3a4ngsc3b6grind-kopiera1.jpg

Utflykt till Lund

Långhelg passar bra till utflykter Många på flyget till Copenhagen, ännu fler på tåget till Lund, nästan överfullt, många gick stå i gångarna kändes besvärande att klämma sig förbi för att gå av i Lund tåget fortsatte till Gbg. Nu en tidig morgonpromenad i väntan på att frukost. Troligen bör man inte gå upp kl…

Utflykt till Lund

Långhelg passar bra till utflykter Många på flyget till Copenhagen, ännu fler på tåget till Lund, nästan överfullt, många fick stå i gångarna kändes besvärande att klämma sig förbi för att gå av i Lund tåget fortsatte till Gbg. Nu en tidig morgonpromenad i väntan på att frukost. Troligen bör man inte gå upp kl…

Mellan hägg & syren

Den vackraste tiden i Sverige är mellan hägg och syren. Det är den här tiden på året som gör att jag klarar av den långa mörka årstiden. Minns ni skomakaren som stängde mellan hägg och syren, så filosofiskt. Livet kan njutas bäst den här tiden på året, övriga perioder är bara väntetider, i avvaktan på…

Nu längtar jag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s