En ljusare framtid ?

Nu har vi passerat vårdagjämningen, alltså den tid då dagarna är lika långa som natten.

En meteorologisk vår är när dygnsmedeltemperaturen är över 0 grader sju dygn i rad.

Vår mänskliga vår är när vi går ifrån mörker och elände till en ljusare tid. I vår tid handlar det om vaccin mot Corona/ covid19. Ett tag såg det ut att vara på G, men så kom bakslaget, Enligt vår gamla bondepraktika skall vi ha sju bakslag innan våren kommer. kommer tillbaka.

Vi lever i en ojämlik tillvaro, några bor i Skåne och där är våren redan kommen, andra bor i norr där snön fortfarande ligger krav och de kanske bor där för att gillar snö.

Jag har levt i karantän i ungefär ett år, dvs avstått ifrån att röra mig fritt i samhället, avstått ifrån resor, träffa vänner m.m. Några få har fått vaccin. Där jag bor är det bara de som är över 90 år som är vaccinerade.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är c3a4ngsc3b6grind-kopiera1.jpg

Minnen.

Det är det som dyker upp när man vaknar på natten och går upp och sitter en stund framför datorn: Bredbandsbetraktelser: Många kommunägda bostadsföretag kallar sina bolag för något som börjar med kommunnamnet och slutar med -hem eller -bo, som Sigtunahem eller Lulebo,. Bybostäder eller Stadshem, blir det fantasifulla namnet, ofta med en liten käck…

Att inte alltid vara på G

För ett antal år sedan gjorde jag en hjärnoperation och fick en shunt inopererad som dränerar vätska i skallen. Dramatiskt, men tyvärr nödvändigt, jag hade börjat att bli allt långsammare, fick problem att gå och också ibland inte riktigt orkade med det stressiga arbetslivet. Jag fick också problem med minnet. Om jag inte hade fått…

En ny bok om Sigtuna

jag har skrivit flera böcker där Sigtuna förekommer, en guidebok som även finns på engelska, som nu uppdateras: En vägvisare i Sigtuna. Det byggdes aldrig någon järnväg till Sigtuna samt två olika romaner. Det oväntade i Sigtuna samt, Det förväntade i Sigtuna. Nu planerar jag ytterligare en roman om Sigtuna, om politiska intriger och det…

Nu längtar jag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s