En ljusare framtid ?

Nu har vi passerat vårdagjämningen, alltså den tid då dagarna är lika långa som natten.

En meteorologisk vår är när dygnsmedeltemperaturen är över 0 grader sju dygn i rad.

Vår mänskliga vår är när vi går ifrån mörker och elände till en ljusare tid. I vår tid handlar det om vaccin mot Corona/ covid19. Ett tag såg det ut att vara på G, men så kom bakslaget, Enligt vår gamla bondepraktika skall vi ha sju bakslag innan våren kommer. kommer tillbaka.

Vi lever i en ojämlik tillvaro, några bor i Skåne och där är våren redan kommen, andra bor i norr där snön fortfarande ligger krav och de kanske bor där för att gillar snö.

Jag har levt i karantän i ungefär ett år, dvs avstått ifrån att röra mig fritt i samhället, avstått ifrån resor, träffa vänner m.m. Några få har fått vaccin. Där jag bor är det bara de som är över 90 år som är vaccinerade.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är c3a4ngsc3b6grind-kopiera1.jpg

En ny bok om Sigtuna

jag har skrivit flera böcker där Sigtuna förekommer, en guidebok som även finns på engelska, som nu uppdateras: En vägvisare i Sigtuna. Det byggdes aldrig någon järnväg till Sigtuna samt två olika romaner. Det oväntade i Sigtuna samt, Det förväntade i Sigtuna. Nu planerar jag ytterligare en roman om Sigtuna, om politiska intriger och det […]

Hospitalsstenen på Visingsö

Originally posted on Sverigereportage:
Ett medeltida hospital och en kyrka där sjuka i spetälska togs om hand. Det berättar en sägen och en ristad sten på norra Visingsö om. Text och foto: Jens Flyckt Småland. På Visingsö, som enligt legenden skapades när jätten Vist slängde ut en grästuva i Vättern, är historien mycket påtaglig och…

Pass-trassel

I februari bokade jag tid för att förnya mitt pass som går ut i oktober. Tänk att vara ute i så god tid, trodde jag. Jag fick en tid på pass-expeditionen idag fredag den 19 augusti. När formaliteterna var avklarade meddelade pass -polisen att passet kommer att vara klart tidigast i november !

Nu längtar jag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s