11 mars 2021

en riktigt kall och blåsig dag, nu har det gått mer än ett år sedan jag började min självpåtagna isolering, då trodde jag att det skulle klinga ut till sommaren, men det blev en av de märkligaste år jag har upplevt.

Nu sägs det att det skall finns ett vaccin, men jag har inte sett det eller fått möjlighet att vaccineras, men pressinformationen är övertygande. Det sista som överger oss sägs vara hoppet, så vi får väl hoppas ett tag till. Ser fram emot att det blir varmare och vår så att det böjar grönska och den nedfrusna växtligheten vaknar till liv, det behövs mer sol och värme.

Jag har börjat förkultivera, dvs så frön ute i mitt lilla trädgårdshus som jag kallar orangeri för att jag där förvarar ett citronträd under vintern tillsammans med olivträd, bougainvillea och agaphantus-liljorna. i år skall jag inte göra som jag brukar och ta ut dem för tidigt, utan de får stå kvar inne till det är tillräckligt varmt. I orangeriet har jag lite värme hela vintern så att växterna skall överleva, de börjar redan visa nya knoppar. så här års räcker solvärmen för att ge tillräckligt med värme, Mot söder och väst har jag stora glasväggar och mot öst och norr är det vägar av murade lecablock så de skall bevara värmen.

Kanske kan jag skaffa mig en riktig skrivarstuga mitt i Sigtuna där jag också kan visa mina fotografier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s